MONEY TREE (Crassula Ovata)





Nezahtevna sobna rastlina. V naravi živi v Južni Afriki, in zato kot lončnica najbolje uspeva na sončni legi, v dobro odcedni peščeni zemlji. Ne zalivajte je preveč, tudi, če se vam zdi, da je zemlja suha. Direktnega sonca ne prenaša dobro, pritožuje pa se ravno ne. Na soncu se robovi listov obarvajo rdeče. Tako, kot pri tej moji:

na soncu se listi obarvajo rdeče


Spada med tolstolistnice, njeno Slovensko ime je okroglolistna tolstolistnica. Ime poudarja njene okrogle in tolste - mesnate liste. Vendar je poznana bolj pod tujim imenom MONEY TREE.


njeni listi spominjajo na kovanec, ko so posušeni in posuti s srebrnim prahom še toliko bolj

Do sedaj mislila, da rastlina dobila ime zato, ker se osušeni listi obarvajo z zlato-srebrnim prahom in izgledajo kot pravi kovanci. Iskala sem podrobnosti in našla zanimivo razlago:

Zakaj rastlina oz. drevo denarja? Po japonskem Feng Shui načelu naj bi poleg pozitivne energije prinašala blaginjo, finančno varnost, bogastvo. Listi zaradi svoje oblike spominjajo na kovance, torej simbolizirajo denar.  Simbolično predstavlja vse osnovne elemente (vodo, les, ogenj, zemljo, kovino), katere v prostoru uravnoteži in jih postavi v pravilno harmonijo. 
vir: www.vrtnarstvostanonik.si/

Ostala imena ta rastlino so: jade plant, friendship tree, lucky plant, money tree.

rastlina, ki raste pretežno v senci ima liste povsem zelene (obe rastlini sta bili vzgojeni s podtaknjencem od iste matične rastline)

kot vsaka rastlina ima tudi Money Tree cvetove.
do sedaj še ni cvetela, zato jo krasi ta luštna majhna sovica.
linking up with
WEEKEND GREEN #3
WORDLESS WEDNEDAY



Komentarji

  1. A money tree, that is, what I need!
    Nice plant portrait, tolstolistnice sounds familiar for me (as slavian word stem)
    Have a nice weekend

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Hvala za vaš komentar :)